Motto: „Toate formele de viaţă au loc într-un sistem coloidal” -Prof. Wolfgang Ostwald

 

Multe persoane au început recent să învețe despre beneficiile uimitoare ale vindecării și combaterii infecțiilor cu argintul coloidal.

Dar calitățile antimicrobiene cu spectru larg al soluţiilor cu argint coloidal s-au observat de la sfârșitul anilor 1800, când substanța a fost produsă pentru prima dată.

Cea mai prestigioasă proclamaţie medicală îi aparţine biologului Henry Crookes în 1910, acum 111 ani. Ea nu a fost întrecută de nicun alt produs medical. Nici până în zilele noastre.

Iată o prezentare rapidă a ceea ce spuneau experții în cercetare medicală și clinică despre argintul coloidal în urmă cu peste 100 de ani …

În anul 1910, biologul Henry Crookes a examinat şi documentat acţiunea germicidă a argintului coloidal într-o manieră care a fost larg răspândită şi recunoscută în lumea ştiinţifică, fiind cel mai citat autor, chiar şi în zilele noastre. Cartea sa “Preparate coloidale ale argintului în farmacii”, publicată de British Medical Journal, feb.1923, cuprinde o sinteză foarte amănunţită atâta sărurilor de argint folosite în medicină până la acea dată cât şi a soluţiilor coloidale, oferind astfel înlocuitori non invazivi la unele săruri care pot fi chiar dure pentru organismul uman. Publicările sale conţin reţete şi metode de terapie cu argint sub felurite forme: Collargol, Protargol, Electrargol, Lunasol, Argyrol, Itrol, Arcol, Actol, Argonina, Argintamina, Largina etc.. În anii 1800, sărurile de sulf, zinc, potasiu, cupru şi mai ales argint erau folosite cu rol antibacterian sub formă de coliruri, intern, intravenos sau aplicare topică. Practic, prin cercetările sale, biologul Henry Crookes înlocuieşte cu succes marea majoritate a sărurilor de argint cu hidrosol pur de argint – argintul coloidal, în felurite concentraţii, în funcţie de reţeta iniţială şi modul de întrebuinţare. Majoritatea sărurilor de argint şi a metodelor de obţinere a argintului coloidal se regăsesc în mai toate farmacopeele lumii.

El face în 1910 o afirmaţie care a uimit întreaga lume medicală:

Nu știu niciun microb care să nu fie ucis de argintul coloidal în experimentele de laborator în șase minute”.

Textul în extenso: “Anumite metale, când sunt în stare coloidală, au o acțiune extrem de germicidă şi sunt destul de inofensive pentru ființele umane […] se pot aplica într-o formă mult mai concentrată și cu rezultate mai bune. Tuberculoza bronșică, Stafilococul pyogenes, diferiți streptococi și alte organisme patogene sunt ucise în trei până la patru minute. De fapt, nu se cunoaște niciun microb care să nu fie ucis de acest coloid de argint în experimentele mele de laborator în șase minute, concentrația [de argint folosită] nu depășește douăzeci și cinci de părți pe milion (25ppm)”.

Și tot el afirmă, conform ediției din august 1920 a tratatului The National Druggist, Vol. 50, pagina 388:

„Argintul coloidal este puternic distrugător de toxine de origine bacteriană […] Experimentele pe iepuri arată că argintul coloidal face subiectul imun de efectele unor cantități mari de ser tetanic sau difteric.

[…] Argintul coloidal și-a dovedit valoarea în combaterea următoarelor afecțiuni, printre altele- amigdalită, conjunctivită gongorică, catar de primăvară, eczeme pustulare ale scalpului, ulcere septice ale picioarelor, furuncule, cistită cronică, viermi, răni ale ţesuturilor moi.

Dar nu trebuie să prelungim lista lucrărilor bune ale argintului coloidal. Este suficient ca în prezent să fie cel mai utilizat în medicină din toate solurile (hidrosolurilor n.t.).”

 

Sunt datări ştiinţifice şi istorice ale utilizării argintului coloidal înainte de Henry Crookes, cum ar fi cea a Dr. Reynold Webb Wilcox, doctor în medicină, în jurnalul “New England Medical Monthly and Prescription“, în articolul intitulat “Antiseptice pentru uz intern“:

Argintul coloidal are o influență foarte benefică și adesea produce o vindecare rapidă în septicemia și furunculoza timpurie și cronice, când nu au avut loc modificări secundare în organele vitale.

[Medicii] au tratat osteomielita, angina flegmonă, furunculoza, erizipelul, așa-numitul reumatism gongoric și articular etc. prin această metodă.

Au fost prezentate diverse rapoarte, unele foarte entuziaste; pe febră puerperală (Peters, Jones, Voorhees), meningită cerebrospinală (Schirmer), mastită acută (Cumston), scarlatină malignă (Crede), procese septice diverse (Werler), furunculoză (Wolfram) și, în cele din urmă, în purpură la cal (Dieckerhoff).

Experiența mea personală în flebita septică, dintre care s-a produs un procent neobișnuit de mare în cazurile sale de febră tifoidă, a fost cea mai satisfăcătoare […] Într-un caz de flebită septică după dizenterie amibiană, rezultatele au fost aproape minunate.

Cu toate că Wilcox citează în 1900 înregistrări medicale de câteva decenii cu privire la argintul coloidal, care a fost descoperit de către lumea ştiinţifică odată cu apariţia curentului lui Edison în perioada 1860-1880 împreună cu aurul coloidal (la care însuşi Edison face referire), biologul Henry Crookes se bazează pe o cercetare îndelungată, minuţioasă şi reuşeşte chiar să ofere reţete personalizate. Este primul om de ştiinţă care precizează faptul că o concentraţie optimă în terapie este cea de 25ppm. Practic H.Crookes oferă o soluţie completă: o paletă de afecţiuni cu reţete de administrare specifice fiecărei afecţiuni în parte și, totodată, o multitudine de tipuri de argint coloidal plus metode de obţinere.

Aceasta a făcut ca anii următori să abunde de înscrisuri de specialitate, unii dintre ei folosind chiar metodele de obţinere a soluţiilor coloidale oferite de H.Crookes, dintre care amintim:

– Dr. William Halstead, unul dintre părinții fondatori ai chirurgiei moderne (foto), a scris despre calitățile de combatere a infecțiilor cu ajutorul argintului coloidal în 1913:

„Este posibil să fi zgâriat doar suprafața strălucirii medicale a argintului! Deja este un instrument uimitor!

Stimulează celulele care formează osul (STEM n.e.), vindecă cele mai încăpățânate infecții de tot felul […] și stimulează vindecarea pielii și a altor țesuturi moi.

Nu știu nimic care să-i poată lua locul și nici nu am cunoscut pe cineva care să-l abandoneze după ce s-a familiarizat cu tehnica aplicării sale.”

– Revista medicală Lancet publică în data de 12 Dec 1914 un articol exhaustiv semnat de Dr.W.J.Simpson, profesor de igienă la Kings College London şi Dr.R.Tanner, profesor doctor universitar de bacteriologie la University of London, în care bacteria ce stă la cauza febrei tifoide (bacilul tifoid – cunoscut ulterior sub denumirea de Salmonella) a fost distrusă imediat de către o soluţie cu argint coloidal.

 

– Savantul Alfred E. Searle publică în 1919 lucrarea intitulată “Coloizi în biologie şi medicină

The National Druggist, august 1920, publică faptul că hidrosolii de argint sunt distrugători eficienţi ai toxinelor de origine bacteriană;

– NASA – dintre cele 23 proiecte de cercetare cu privire la purificarea apei, o alege ca fiind cea mai eficientă metoda ce foloseşte un aparat ce generează o soluţie de ioni de argint de 1ppm în apă. Aceeaşi metodă este folosită şi de sovietici.

– Armata SUA realizează cercetări secrete cu privire la purificarea apei marine pe vasele militare şi convertirea ei în apă potabilă cu ajutorul unor peleţi impregnaţi cu hidrosol de argint, conform unor documente declasificate de FBI.

 

Biologul Henry Crookes documentează în lucrarea sa o serie de descoperiri, făcând corelaţii uluitoare:

– În 1853, Dr. Charles Pravaz, crează prima seringă din lume şi o realizează în totalitate din argint. Totodată alţi pionieri ai medicinei folosesc tije de argint, tubulatură pentru drenaj sau alte instrumente din argint.

– În 1881, Dr. Crédé, medic german, utilizează pentru prima dată nitratul de argint pentru purificarea ochilor nou-născutului ca metodă profilactică. Ulterior, în lucrarea publicată 1901 intitulată Prevenţia infecţiilor oculare şi antiseptice pentru uz intern la nou-născuţi, autorii Russell, A.D. şi Hugo, W.B. îl citează pe Credé care spune că pentru uz intern recomandă hidrosol din argint pur fiind bioactiv şi fără efecte adverse.

– Botanistul Elveţian Kark Wilhelm von Nägeli (1817 – 1891) care a descoperit citoblastele tranzitorii, urmând a fi redescoperite de către Walther Flemming drept cromozomi, dovedeşte o cunoaştere profundă a modului cum unele metale, precum argintul, cupru etc. sub formă de hidrosol, în care metalele sunt sub formă de particule extrem de fine acţionează împotriva bacteriilor şi a altor forme de viaţă din categorii similare.

– În 1887, Emil Von Behring (câştigătorul premiului Nobel în Medicină şi Fiziologie în 1901 datorită descoperirii serului fiziologic) precizează modul cum argintul, hidrosol în stare pură, sau compuşi (nitrat de argint) sunt eficienţi împotriva bacililor tifoizi şi ai Anthraxului. Lucrarea a fost retipărită: Disinfection, Sterilization and Preservation, Third Edition – Febriger 1983.

 

Lista poate continua.

Pe scurt, în anul 1910 argintul coloidal a fost lansat drept cel mai strălucit agent de luptă împotriva infecțiilor.

 

După trei decenii, în 1939 mai exact, sunt precizate 94 de produse cu “compuşi de argint” realizate de proprietari diferiţi. Cartea intitulată “Argiria – farmacologia argintului”, scrisă de medicul William R. Hill angajat la compania farmaceutică The Williams & Wilkins Company, clasifică toate soluţiile coloidale drept compuşi care pot precipita şi pot cauza Argirie. Această carte, cu rol de denigrare a hidrosolului pur din argint – argintul coloidal (acţiunea este evidentă pentru că toţi coloizii puri – doar apă şi argint – sunt clasaţi drept săruri cauzatoare de Argirie), este precursoare apariţiei unor preparate chimice cu efecte antibacteriene similare, vândute de companie şi care le-a adus un profit enorm. Mai mult decât atât, medicii din zilele noastre care folosesc drept argument această lucrare plină de hibe medicale cu privire la înţelegerea particulelor de argint sau a ionilor de argint arată aceeaşi ignoranţă şi atitudine rău-voitoare. Din cele 94 de produse doar 12 erau soluţii cu nitrat de argint pentru uz extern, soluţii folosite pentru nou-născuți ca antiseptic ocular pe baza cercetărilor lui Crédé, restul fiind hidrosoluri coloidale. Nitratul de argint se foloseşte şi în zilele noastre pentru acelaşi scop.

Merită să mai menţionăm următoarea chestiune: cartea înregistrează un fapt pro “compuşilor de argint” şi anume faptul că “explozia” producătorilor de argint coloidal s-a datorat în SUA şi valului de tuberculoză în perioada marii crize economice din 1929-1933 şi faptul că foarte mulţi au luat această soluţie de teama tuberculozei. Interesant este că statisticile sociale arată un fenomen contrar aşteptărilor: deşi criza economică a fost extrem de dură, durata de viaţă a crescut de la 57 ani la 63 ani per ansamblu, la o populație de 122 mil. locuitori înregistrată în SUA în acea perioadă.

Odată cu apariţia acestei cărţi, FDA a publicat o notă care permite producerea în continuare a argintului coloidal, deoarece a fost medicament până în 1939, însă fără să i se atribuie acţiuni terapeutice.

 

Timp de aproximativ 30 de ani, producţia de argint coloidal a fost aproape dată uitării, preparatele chimice luând amploare.

Însă în anii ’70, o generaţie nouă de cercetători a redescoperit argintul coloidal:

– Dr. E. Henderson, profesor de microbiologie la Școala de Medicină a Universității Temple, a raportat experimente care au testat capacitatea argintului coloidal de a bloca producția virală în limfocitele umane cu celule T (celule albe). Chiar şi la doze foarte mici, argintul coloidal a blocat dramatic producția virală;

– Dr. Carl Moyer – preşedintele universităţii de medicină din Washington, departamentul chirurgie menţionează: “folosim nitrat de argint pentru arsuri deşi noi am prefera forme la fel de concentrate de hidrosol de argint deoarece sunt 100% bio accesibile – nu afectează ţesutul“;

– Cercetătorul biomedical Robert 0. Becker, doctor în medicină la Universitatea Syracuse, a raportat că: „Argintul stimulează creșterea celulelor formatoare de os în ţesutului osos unde zona nu se vindecase de perioade lungi de timp.” Dr. Becker este autorul cărților The Body Electric și Cross Currents. Este de asemenea cunoscut și pentru a sa pasiune în regenerarea celulară, regenerând experimental cu ajutorul ionilor pozitivi de argint chiar membre amputate ale broaștelor. Potrivit doctorului Becker, „Ionii pozitivi de argint au făcut mai mult decât să omoare organismele cauzatoare de boli. Au promovat o creștere majoră a oaselor și au accelerat vindecarea de țesuturi rănite cu peste 50%.”

 

În cercetările sale a descoperit tipuri de celule care arătau exact ca măduva osoasă activă a copiilor. „Aceste celule au crescut rapid “, a scris el, “producând un sortiment divers și surprinzător de forme de celule primitive capabile să se înmulțească într-un ritm mare, apoi să se diferențieze în celule specifice ale unui organ sau țesut care a fost rănit, chiar și la pacienți cu vârsta de peste cincizeci de ani. Această abilitate rezolvă, chiar dacă parţial, principala problemă a regenerării mamiferelor.”

Dr. Becker a descoperit, de asemenea, că ionii pozitivi de argint „stimulează profund vindecarea pielii și a altor țesuturi moi într-un mod diferit de orice proces natural cunoscut și ucide cele mai încăpățânate infecții de tot felul, inclusiv bacteriile și ciupercile din jur.”

El a concluzionat: „Ce am realizat de fapt a fost redescoperirea faptului că argintul a ucis bacteriile, aspect cunoscut de secole…; când au fost descoperite antibioticele, utilizările clinice ale argintului au fost considerate depăşite. Iată că puterea sa de amplificare (+50%) a procesului de regenerare celulară pune acest mineral într-o lumină şi mai strălucitoare.”

– Dr. Joseph Weissman, imunolog certificat și asistent profesor clinic la Universitatea din California Medical School a declarat: “Astăzi, multe antibiotice pierd lupta cu germenii. Doar în acest an sunt peste 13.000 spitale în care pacienţii sunt infectaţi cu bacterii rezistente la toate antibioticele. Din fericire, cel mai bun ucigaș de germeni, care a fost descoperit în urmă cu peste 2.000 de ani, primește în cele din urmă atenția adecvată din știința medicală – argintul natural.”

– Dr. Ron Surowitz, doctor docent în medicină, fost șef al Asociației Medicale Osteopatice din Florida precizează: „Uneori, un tratament poate fi mai rău decât boala, dar nu și în cazul argintului coloidal.”;

– Herbert Slavin, doctor în medicină, fondator și director al Institutului de Medicină Avansată, Lauderhill, Florida susţine: “Argintul ionic este recunoscut din ce în ce mai mult pentru calitățile sale antimicrobiene cu spectru larg și faptul că nu prezintă practic niciunul dintre efectele secundare legate de antibiotice.”;

– Preşedintele bordului Clinicii Byron, J. Richards a afirmat: “Eficacitatea ridicată în utilizarea argintului coloidal pentru a neutraliza agenţii patogeni nu este pusă la îndoială de nimeni.”

şi nu în ultimul rând:

– Dr. Jonathan V. Wright, doctor în medicină al celebrei clinici Tahoma din statul Washington a declarat:

„Argintul coloidal ar putea fi următorul medicament-luptă împotriva germenilor. Și nu doar pentru amenințările serioase care apar în titluri: este, de asemenea, eficient împotriva infecțiilor bacteriene precum streptococul gâtului, a virusurilor precum gripa și a infecțiilor cu fungi precum Candida.

Oricât de mult ar muta un germen, acesta nu se poate schimba suficient pentru a scăpa de efectele ale argintului coloidal. Și în acest proces, argintul nu dăunează țesuturilor umane şi nici nu distruge bacteriile bune din intestin așa cum fac antibioticele și alte medicamente.

Începând cu anii 1970, mai mulți cercetători independenți au descoperit că ionii de argint distrug cu ușurință Candida și alţi fungi. Însă, până la un studiu pilot de la mijlocul anilor 1990, care a inclus pacienți umani care suferă de SIDA terminală, cercetătorii medicali au stabilit dovezi solide care arată cât de rapide și eficiente pot fi soluţiile cu ioni de argint în tratamentul Candidei și HIV.

În acest studiu, nouă persoane care erau aproape de moarte au fost împărțite în două subgrupuri. Un grup a suferit de HIV și de o infecție teribilă cu Candida. Celălalt grup suferea atât de HIV, cât și de o formă extremă de malnutriție (cunoscută sub numele de sindromul pierderii).

Cercetătorii au descoperit că în ambele grupuri argintul coloidal bogat în ioni de argint a fost capabil să omoare agenții patogeni și să curețe fluxul sanguin de germeni pentru a restabili sistemul imunitar.”

 

Pe scurt, ne-am întors la cercul minunat al naturii pentru vindecarea infecțiilor și a bolilor: argintul coloidal. Odată cu trecerea anilor, metodele de producţie au evoluat. ARGENTUM+ este o soluţie cu nanoparticule extrem de mici, 2nm, si 98% ioni de argint încărcaţi cu sarcină electrică pozitivă, asemeni celor folosiţi de Dr. O. Becker în cercetarea sa despre regenerare celulară.

În zilele noastre se regăsesc în media online sute de mii de lucrări ştiinţifice care descriu până la cel mai mic detaliu modul plurivalent de acţiune a particulelor de argint. S-a demonstrat că este esenţial ca particulele coloidale să fie cât mai minuscule şi tocmai de aceea în lumea modernă cercetătorii folosesc doar nanoparticule (sub 50nm) pentru a evidenţia acţiunea germicidă atât directă cât şi în multiple compoziţii.

La căutarea, pe site-ul destinat lucrărilor de cercetare – scholar.google.com, a informaţilor cu despre acţiunile principale ale nanoparticulelor de argint observăm rezultatele în felul următor:

  • antimicrobian – 178 mii rezultate;
  • antibacterian – 154 mii rezultate;
  • antimicrobian – 27 mii rezultate (cercetările virucide se realizează doar în anumite tipuri de laborator);
  • antifungice – 36 mii rezultate;
  • imunitate – 41 mii rezultate;
  • oncologice (cancer) – 280 mii rezultate.
  • ioni de argint: 2.4 milioane de rezultate !

Chiar şi zece lucrări de cercetare ar fi suficiente pentru a se demonstra faptul că soluţiile coloidale cu nanoparticule de argint şi ionii de argint încărcaţi cu sarcină electrică pozitivă sunt eficienţi terapeutic. Soluţia patentată Argentum+ deţine la ora actuală trei brevete de invenţie în multiple proiecte de cercetare realizate împreună cu Ministerul Cercetării şi Inovaţiei. Suntem singurii producători români care deţinem studii clinice proprii realizate ştiinţific conform standardelor medicale.

Încheiem lista istoricul argintului coloidal cu un avertisment cu privire la viitor dat de Alexander Tomasz, profesor universitar şi doctor în medicină, Universitatea Rockefeller din New York: „Bacteriile comune care cauzează pneumonie, infecții ale urechii copiilor și multe alte boli evoluează în forme netratabile de toate medicamente cunoscute, care amenință o epocă înfricoșătoare post-antibiotică, care este un dezastru medical ce se apropie.”

Notă explicativă cu privire la motto: toate metalele (mineralele, oligoelementele) dintr-un organism viu sunt sub formă coloidală. Fierul din spanac, calciu din lapte, arsenicul din usturoi şamd. Starea coloidală este o stare 100% naturală.

🤞 Abonați-vă la newsletter

Nu facem spam! Citește termenii de confidențialitate.