1. Argintul coloidal ionic mă va face albastru.

Fals! Cu toate că există produse cu argint coloidal de slabă calitate care au particule mari, concentraţii mai mari de 80ppm ( cf.TOXNET) şi sunt reţinute în corp sau care au în compoziţie compuşi chimici (nitraţi, săruri, proteine), argintul coloidal ionic nu produce argirie. Doar produsele slab calitativ, enumerate mai sus, ingerate în cantităţi mari, pot cauza argirie (o afecţiune benignă ce constă în colorarea pielii cu nuanţe de gri-albăstrui). Producătorii de argint coloidal neutru, simplu, non ionic consideră că tocmai ionii de argint ar cauza argirie pentru că se transformă într-o sare şi ea se acumulează în organism. Vom demonstra ulterior că nu este aşa iar pseudoştiinţa comercianţilor de argint coloidal non ionic ar trebui să fie înlocuită cu adevărul despre săruri şi anume că ele, cumulate în exces, sunt eliminate urgent! Duceţi urina rezultată după o masă copioasă în care aţi consumat foarte multă sare la analiză şi veţi vedea o cantitate impresionantă de sare. Funcţia renală elimină rapid orice exces de săruri.

ARGENTUM+® are particule foarte mici (0,5-4,5nm, particule ce părăsesc organismul în 72 ore), nu conţine niciun compus chimic, este 100% natural, şi nu poate cauza argirie. PURE LIFE® vă oferă argint coloidal ionic de aproape 10 ani comercializând chiar sute de tone iar pe teritoriul ţării noastre nu s-a constatat niciun caz de argirie.

2. Argintul coloidal de calitate nu ar trebui să fie transparent ci gălbui sau gri.

Fals! Argintul coloidal ionic pur este transparent chiar şi la concentraţia de 77ppm (80ppm fiind maximul admis cf. studiilor de excreţie). Este chiar uimitor cum o apă perfect transparentă să aibă un gust atât de concentrat metalic. Nuanţele gălbui sau gri indică: soluţii chimice cu argint, particule mari (peste 50nm), aglomerări de particule ce reflectă lumina, oxidarea particulelor, alţi compuşi (stabilizatori, săruri, proteine) sau impurităţi. O soluţie transparentă de argint coloidal ionic arată o dispersie completă a particulelor ultra fine de argint într-o apă foarte pură de calitate farmaceutică (0.00ppm, 0TDS, <1uS/cm2).

3. Cu cât mai mare PPM-ul (concentraţia), cu atât mai eficient produsul.

Fals! Ceea ce face ca produsul să fie eficient nu este concentraţia soluţiei ci dimensiunea particulei. Cu cât este mai mică particula, cu atât mai uşor este de asimilat în organism (bio accesibilă) şi cu atât mai mare este aria de acoperire (raportul dintre dimensiunea particulei şi concentraţia soluţiei). Acest aspect este esenţial în definirea eficienţei unei soluţii cu particule aflate în suspensie (coloidală).

4. Particulele neutre de argint coloidal (Ag) sunt mai benefice decât particulele încărcate cu sarcină electrică pozitivă (Ag+).

Fals! Unii producători afirmă că particulele neutre de argint sunt cele care au efecte benefice. Cu toate acestea tratatele de medicină (lucrarea Dr. O.Becker) cât şi medicii specialişti din universităţi (Vicky Colvin, Rice University) susţin că ionii pozitivi de argint sunt de fapt particulele active. În schimb rolul particulelor non ionice este să emită periodic câte un ion de argint, o emisie slabă, lentă şi în timp. Cercetările recente au descoperit că gradul de binefacere al soluţiei de argint coloidal „este în strânsă legătură cu nivelul concentraţiei de ioni de argint (Ag+)”. În mod normal orice soluţie cu argint coloidal are şi aprox. 5-10% ioni de argint – dacă este realizată corect, în apă ultra pură. Soluţia noastră de argint coloidal ionic conţine aprox. 90-95% ioni de argint. De altfel aparatura de producere a argintului coloidal neutru, simplu, non ionic este foarte ieftină. Aparatele hand-made ce realizează o banală hidroliză (se poate şi cu acumulatori sau baterii legate în serie) sau generatoarele pentru acasă de argint coloidal costă chiar şi 25-50Euro. Vă mai trebuie două sârme de argint puritate .999 şi apă deionizată de la benzinărie ca să fiţi producători de argint coloidal. În schimb aparatura pentru producţia argintului coloidal ionic cu o concentraţie foarte ridicată de ioni de argint este extrem de costisitoare datorită procesului complex de obţinere a ionilor de argint şi de obţinere a particulelor ultrafine de 0,5-4,5 cum este cazul soluţiilor ARGENTUM+ produse de PURE LIFE. O soluţie de 10ppm ce conţine un procent ridicat de ioni de argint poate fi mult mai eficientă decât o soluţie de 500ppm care conţine particule neutre de argint coloidal non ionic!

5. Argintul coloidal ionic îmi va distruge flora intestinală.

Fals! Administrat oral conform recomandărilor, ARGENTUM+® va fi absorbit foarte rapid în zona superioară a tractului gastro-intestinal, neafectând flora bacteriană saprofită din corp. Din acest motiv nu este necesară administrarea probioticelor pentru a „compensa” acţiunea argintului. În plus diferenţa mare dintre soluţiile ionice şi cele non ionice este faptul că soluţiile coloidale ionice sunt bazice. O soluţie bazică nu va distruge niciodată flora intestinală.

6. Ionii de argint din argintul coloidal ionic sunt de fapt compuşi chimici.

Fals! Ionii de argint nu au nicio legătură cu compuşii chimici. Ei se obţin pe cale naturală direct din plăcuţele de argint de puritate ultra fină (99,99%) şi nu în urma reacţiilor chimice. În realitate, soluţiile care au o concentraţie ridicată de ioni de argint (Ag+) fac ca soluţiile clasice de argint coloidal să pară demodate, datorită diferenţelor majore de eficacitate. Gustul soluţiei coloidale ionice fiind mult mai intens decât gustul sălciu al argintului coloidal non ionic (unii producător debitează faptul că intenţionat produc argint concentrat cu gust uşor amar – de parcă gustul unui metal se poate manipula!) îi determină pe cei care produc argint coloidal non ionic să lanseze acuzaţii cum că ar fi de fapt un produs chimic, gen nitrat de argint, cum a fost chiar cazul unui producător român la adresa noastră. Oricine poate cumpăra o soluţie cu ioni de argint ARGENTUM+® de la PURE LIFE® şi o poate testa. Noi asigurăm că va vedea pe bonul de analiză doar argint.

7. Ionii de argint interacţionează cu felurite substanţe din organism producând reacţii chimice ce pot dăuna sănătăţii.

Fals! Ionii de argint sunt particule de argint încărcate cu sarcină electrică pozitivă (Ag+). În organism ele sunt bio accesibile şi bio active având un rol catalitic. În general, ionii naturali din alimente se integrează într-un mod armonios în structura celulară, având un pH bazic. Să luăm în considerare ionii de fier din spanac. Ei nu se amestecă cu sarea din stomac realizându-se o sare de fier toxică. Cei care “dovedesc” faptul că soluţiile coloidale ionice nu sunt bune prin “demonstraţia” punerii unei linguriţe de sare în soluţia coloidală ionică şi astfel ea devine translucidă, cu un nor deasupra soluţiei, demonstrând astfel că soluţia coloidală ionică devine, chipurile, inactivă, deci nu este bună (dând dovadă de pseudoştiinţă, o cunoaştere limitată a funcţiilor organismului uman), va trebui să se întrebe dacă mai este şi altceva în organism decât sare, dacă nu cumva acea sare care s-ar produce în stomac nu este şi ea descompusă în intestinul subţire, cum este cazul tuturor sărurilor (în organism sunt peste 19 tipuri de săruri), lăsând liber ionul de argint să interacţioneze cu agentul patogen. Deci chiar şi dacă s-ar forma sare, ea se va descompune şi nu are cum să fie dăunătoare. Nu există studiu ştiinţific cum că o sare de argint ar fi dăunătoare şi nici asupra faptului că argintul astfel grupat (sub formă de sare) devine inactiv. Adevărul despre interacţiunea cu sucul gastric este următorul: ionii de argint (Ag+) sunt preluaţi de proteinele metalotransportoare din saliva bucală şi esofag. Proteinele metalotransportoare învăluie ionii de argint protejându-i de aciditatea crescută din sucurile gastrice eliberându-i în intestinul subţire.

În loc de concluzie: dacă argintul coloidal (non ionic) ar fi mai bun decât argintul coloidal ionic atunci PURE LIFE® ar produce fără-doar-şi-poate argint coloidal! Mai ales că aşa-zisa aparatură de producţie este foarte ieftină! Pe noi ne interesează calitatea. Iar calitatea are un preţ de producţie.

Aceasta permite unor producători de argint coloidal (non ionic) să pună preţuri exorbitante comparativ cu calitatea produsului lor, un pic mai mici decât ale noastre, iar în lăcomia lor chiar să ne atace produsul, considerând că al nostru este ba chimic, ba toxic, ba mai puţin concentrat decât noi precizăm pe etichete ş.a.m.d.

Iată preţul real al argintului coloidal (non ionic):
– 500ml de apă deionizată costă 2,5lei
– sârmă de argint 1mm, puritate .999, dimensiuni 2x15cm costă 30 lei şi ar ţine lejer 30 cicluri de producţie, deci ar costa 1leu per ciclu
– preţul bateriei (dacă nu se optează pentru un generator de argint coloidal care se amortizează la 3 lei per producţie)

În concluzie 500ml de argint coloidal ar costa în realitate 5,5 lei! Iar dacă se foloseşte metoda de reducere biologică (doritorii o pot găsi online) de obţinere a argintului coloidal gălbui, de culoarea urinei, atunci preţul a 500ml argint coloidal (non ionic, organic) ar costa amortizat 6,5lei (substanţele folosite fiind foarte ieftine).

Vă miraţi de ce producătorii de argint coloidal (neutru, simplu, non ionic) aruncă cu pietre în cei care produc argint coloidal ionic? Noi nu!

 

Nota producătorului PURE LIFE®: În 2009, când am început producţia de argint coloidal ionic, am constatat că în Statele Unite ale Americii firma Purest Colloids, care produce un argint aşa-zis coloidal, aproape negru la culoare, numit MesoSilver, ataca cu înverşunare firma producătoare de argint coloidal ionic NATURAL IMMUNOGENICS care este producătorul numărul 1 al argintului coloidal din SUA datorită succesului răsunător cu produsul său SilverSovereign care are doar 10ppm însă are particula extrem de mică, de 2nm şi concentraţia ionică fiind uriaşă, de 98%. (Cei care sunteţi în SUA ori călătoriţi, vă recomandăm cu căldură acest produs chiar dacă este mai scump decât celelalte!). După ce ne-au felicitat că am obţinut o modalitate de producţie similară cu Hydrosol – soluţia lor patentată pe America cu ioni de argint, ne-au avertizat că o să fim foarte atacaţi de producătorii “ceilalţi” de argint coloidal care, după apariţia noastră pe piaţă, vor apărea şi ei ca ciupercile după ploaie.

Noi iniţial nu am dat crezare, în România abia se ştia de argint coloidal şi ne pregăteam de o informare corectă la nivel naţional. Însă, spre uluirea noastră, după ce am notificat primul produs la IBA (fiind primii producători de soluţii coloidale pentru uz intern din România), ne-am trezit nu doar cu o aşa zisă concurenţă (nu i-am considerat niciodată o concurenţă reală pe cei care produc doar argint coloidal, non-ionic), ci cu telefoane din partea dânşilor la magazinele unde comercializam produsul pentru ca vânzătorii să fie avizaţi că noi producem de fapt nitrat de argint! Altfel “nu se explică” – zic dânşii – de ce argintul nostru coloidal are un gust atât de intens comparativ cu al lor.

Când am aflat cine sunt, noi am fi putut să anunţăm autorităţile deoarece ştiam foarte bine că produceau argintul lor coloidal într-un banal garaj, în butoaie de plastic, însă am considerat că este inoportun să îi atacăm, sperând că în timp vor descoperi că producem argint coloidal ionic de calitate. Iată că au trecut nouă ani de atunci iar noi suntem nevoiţi să ne tot apărăm de aceşti indivizi care nici măcar nu au fost capabili să adere la normele HACCP de producţie cum am aderat noi, şi prin asta demonstrăm o producţie impecabilă, nici măcar nu au autorizaţie SANEPID (ei nu stiu despre cine este vorba), pompieri (ei nu stiu despre cine este vorba), mediu (ei nu stiu despre cine este vorba) nici macar DSP-ul Bucureşti nu ştie despre cine este vorba. Mai mult decât atât, amenda de la Ministerul Sănătăţii datorită faptului că au scris pe un produs cosmetic, notificat la MS, că este pentru uz intern, nu i-a lecuit. Bine că atunci au venit cu coada între picioare la noi, să îi ajutăm, să îi luăm în spaţiu, cu promisiunea că vor îngropa securea războiului. 

Singurul lor “avantaj” este notificarea internaţională CPNP pe care nu o verifică nimeni niciodată. Oricine are o firmă poate notifica un produs cosmetic, în cazul de faţă apă de gură, în mai puţin de 15 minute. Însă nu notificarea este problema ci producţia: unde, în ce condiţii de igienă, cu ce?

Îi rugăm pe această cale să înceteze acest război penibil şi să nu mai împrăştie pseudoştiinţa lor despre argintul coloidal ionic. Ce este uimitor este că şi Capra Nera produce argint coloidal cu ioni de argint, îi felicităm pe această cale pentru puritatea şi profesionalismul produselor lor, însă de dânşii nu au avut nimic de spus! Nici despre produsul First Defense de la SECOM, care are ioni de argint, nu au avut nimic de spus. Până să considerăm că este ceva personal, îi rugăm să înceteze.

Altfel vom fi nevoiţi să comercializăm şi noi argint coloidal (non ionic) la preţul adevărat (pentru cei care chiar cred că argintul coloidal este mai bun decât argintul coloidal ionic) pentru a le da o lecţie acestor persoane care se consideră atotştiutoare în ceea ce priveşte mineralele coloidale. De anunţat autorităţile nu o vom face pentru că nu vrem să îi avem pe conştiinţă. Sperăm că poate se vor speria că este posibil aceasta şi se vor orienta măcar să producă în temeiul legii.

Vă mulţumim

PURE LIFE®

 

Ca să nu fim acuzaţi de subiectivitate, în continuare puteţi da citire articolului scris de producătorul numărul 1 din America, şi aceasta deloc întâmplător: https://sovereignsilver.com/busting-silver-myths-should-colloidal-silver-be-amber-or-clear/ 

🤞 Abonați-vă la newsletter

Nu facem spam! Citește termenii de confidențialitate.