Știați că, în trecutul îndepărtat, poțiunile magice erau pregătite în potire de argint?

home-flÎn antichitate, argintul era folosit la obținerea vaselor destinate păstrării alimentelor și pentru bijutrerii, devenind, apoi, unul din materialele preferate pentru monede. În Evul Mediu, remarcabilul medic și alchemist Paracelsus îi atribuia argintului virtuți terapeutice, afirmând că acesta are o acțiune profund curativă în tratamentul multor boli. Aceste observații sunt reconfirmate de către medicina modernă: argintul este letal pentu bacteria, fungi, viruși și util în peste 650 de afecțiuni, după Science Digest, care publica în 1978 articolul Our Mightiest Germ Fighter. Acolo se afirmă că  după minuțioase cercetări, argintul  fost dovedit ca fiind o minune a medicinii moderne… Un antibiotic omoara o jumătate de duzină de specii patogene, însă argintul ucide 650.

Evoluția terapiei cu argint

În secolul XIX au apărut primele dispozitive care puteau să extragă particule de metal, prin electroliză. Acestea rămâneau în suspensie, într-un solvent, formând soluții coloidale care au reprezentat principalul antibiotic acelei perioade.

Descoperirea penicilinei de către Fleming a orientat cercetările asupra meidcamentelor de sinteză. În plus, controversele cu privire la argirie (pigmentarea benignă a pielii în nuanțe gri-albăstrui), cauzată de supradozele de argint coloidal de calitate slabă, au făcut ca publicul sa privească cu suspiciune argintul coloidal. Așa s-a instaurat întâietatea remediilor de sinteză.

Însă, mai recent, aparatura modernă a adus terapia cu argint pe o treaptă superioară. Ionii de argint sunt particule bio-active și bio-accesibile extrem de mici, încărcate cu sarcină electrică pozitivă. Recunoașterea pe scară largă a eficienței lor a debutat cu cercetările doctorului Robert O. Becker, în timpul studiului regenerării membrelor, coloanei vertebrale și organelor, în anul 1970. Autor al cărții The Body Electric, acesta a descoperit că ionii de argint ajută la creșterea oaselor și omoară bacteriile, fără efecte secundare asupra corpului uman.

Ce sunt ionii de argint?

Spre deosebire de argintul coloidal clasic, ionii de argint sunt particule mult mai mici ca dimensiuni, încărcate cu sarcină electrică pozitivă. Aria mare de acoperire și sarcina electrică pozitivă Ag+ a ionilor de argint joacă un rol esențial în delimitarea dintre soluțiile coloidale obișnuite și soluțiile coloidal-ionice.

În epoca modernă , datorită efectelor puternic curative , ionii se găsesc în majoritatea produselor cu efect antimicrobian. Marile concerne (GlaxoSmithKline, Oral-B, Nivea, Samsung) folosesc cu succes ionii de argint! Observăm, la ora actuală, apariția a numeroase produse de larg consum pe bază de ioni de argint.

Argentum+ este un produs unic, prin modul de producere și calitatea produsului finit, fiind singurul supliment alimentar românesc cu ioni de argint. Procesul de producție începe cu pregătirea apei, prin purificare, distilare și structurare. Argintul folosit este foarte pur (99,99%), fără plumb, printr-o metodă unică se obțin soluții cu pH bazic, bogate în ionii de argint (peste 86%), în concentrații de 5, 10, 20 sau 25 ppm (mg/l), în funție de categoriile de consumatori cărora le sunt destinate. Folosirea geometriei sacre, în procesul producție, adaugă un plus de efecte benefice produsului finit.

Cum te vindecă argentum+

Argentum+ reface câmpul bio-electric al organismului. Durerea și boala sunt cauzate de întreruperea fluxului bio-electric al organismului. Într-o singură înghițitură de soluție Argentum+ există trilioane de particule de argint cu sarcina electric pozitivă (Ag+). Acolo unde fluxul bioelectric a fost afectat, restabilirea unui flux electric normal susține procesul de însănătoșire. Prin afecțiunea lor, ionii de argint asigură un aport adecvat de oxygen și de alți nutrienți necesari celulelor, care asigură o puternică rezitență a țesuturilor vii la acțiunea agenților patogeni.

Totodată , se știe că agenții patogeni atacă celulele cu pH scăzut. Ionii de argint joacă un rol important în prodesul de echilibrare a pH-ului intracelular. Astfel organismele care induc boala sunt neutralizate, celulele revenind la un pH normal.

Acțiunea terapeutică a ionilor pozitivi de argint nu este direcționată restrictive, doar asupra anumitor tipuri celulare, așa cum se produce în cazul unor remedii, ci este o acțiune universală , general, astfel că Argentum+ îmbunătățește funcționarea tuturor celulelor corpului uman. În plus, el neutralizează agenții patogeni în timp record. Testele de laborator au arătat că acțiunea bactericidă, virucidă și fungicidă începe după aproximativ 2-7 minute de la contactul cu agenții patogeni. Acțiunea de neutralizare este dublată de blocarea multiplicării acestor agenți patogeni.

Dr.Micu Alexandru-Cătălin

Medic primar, psihiatru, sexolog, apifitoterapeut

Copyright © Agnes Itara SRL

🤞 Abonați-vă la newsletter

Nu facem spam! Citește termenii de confidențialitate.